DELWYN & ALAN BRESLAU


OVERLEVEN EN GEDIJEN

Citaten om te downloaden

 

door Stephanie Romeo

 

Delwyn Breslau  Alan Breslau

Laat me je vertellen...

 

Wat me opviel tijdens mijn ontmoetingen met overlevenden van brandwonden, van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland, was dat steeds dezelfde zinnen terugkwamen.

Deze zinnen waren die van een man voor wie een immense dankbaarheid werd uitgesproken.

En terecht.

Alan Breslau heeft, gesteund door zijn vrouw Delwyn, het leven beïnvloed van duizenden mensen die getroffen zijn door brandwonden en gewijzigd uitstraling.

Ik wilde dat hun nalatenschap zou voortleven en levens zou blijven transformeren, door deze zinnen beschikbaar te maken, gebundeld in een collectie en vertaald in verschillende talen. U kunt ze verderop op deze pagina gratis downloaden.

 Stephanie Romeo

"Mensen die verminkt zijn door brandwonden of andere trauma's kunnen gelukkig worden,
en dingen doen die ze anders misschien nooit hadden gedaan of bereikt.
Ze kunnen een beter en bevredigender leven leiden."
 
Alan Breslau 1926 - 2020

 

  

HUN VERHAAL 

Alan Breslau Quotes
Alan Breslau

 

 

ALAN

 

 

Alan is geboren in de Verenigde Staten.

In 1963 is hij 37, chemisch ingenieur, getrouwd en heeft drie kinderen.

Op 2 juli 1963 is hij op zakenreis met een vliegtuig dat zo'n 40 passagiers vervoert. Net na zijn vertrek uit Rochester, New York, in slecht weer, komt het vliegtuig in een tornado terecht waaraan het niet kan ontsnappen. Het vliegtuig stort neer op de landingsbaan en breekt in tweeën.

De 35 passagiers in het achterste gedeelte worden gered, maar Alan zit in het voorste gedeelte van het vliegtuig, dat overkop is gegaan. Zijn lichaam hangt boven de vlammen. De bemanning en Alan's collega's komen om, terwijl Alan het overleeft, maar hij is zwaar verbrand en verminkt. Hij verliest de bovenkant van zijn hoofd, een oog, een oor, zijn neus, een duim en verschillende vingers. Hij gaat twee keer dood en brengt de volgende vijf jaar door in het ziekenhuis, waar hij in totaal meer dan 80 operaties ondergaat.

De weg naar herstel lijkt eindeloos, vol tegenslagen en teleurstellingen.

 

Een foto van Alan, een jaar na het ongeluk en voor de reconstructie van zijn neus is hier beschikbaar. Dit beeld kan sommige kijkers choqueren.toegang tot de foto
plane crash
Vlucht 112 Mohawk Airlines, 2 juli 1963

 

 


 

DE FENIX

 

 

Alan heeft zichzelf nooit als slachtoffer beschouwd.

In 1977 richt hij de Phoenix Society op, een hulporganisatie voor brandwondenpatiënten, als verwijzing naar de mythologische feniks die uit zijn as herrijst, prachtiger dan voorheen.

De volgende twintig jaar werkt hij onvermoeibaar aan het uitbreiden en versterken van de gemeenschap van brandwondenslachtoffers. Hij zit in talloze commissies en hij verkondigt telkens zijn boodschap wanneer op hem een beroep wordt gedaan, als spreker op conferenties of om patiënten te ontmoeten en te ondersteunen.

Vandaag is de Phoenix Society for Burn Survivors de grootste non-profit voor brandwonden in de Verenigde Staten.

 

 

Alan Breslau
 
 "De persoon die je was, zal er nooit meer zijn.
Je moet die persoon loslaten, stoppen met zoeken naar die persoon of proberen die persoon te zijn, want dat lukt je nooit. In plaats daarvan word je opnieuw geboren.

Je kijkt naar de toekomst en bouwt een nieuw leven op."
  
Alan Breslau

 

 

DELWYN

 

 

Delwyn Breslau, geboren Fowler, is geboren in Nieuw-Zeeland. Ze maakt bruidsjurken en heeft twee zonen. Op 19 februari 1984 verbrandt Brendon, haar jongste zoon, die dan 8 jaar oud is, 40 procent bij een explosie. De beproeving is extreem traumatisch voor zowel het kind als de moeder.

Wanneer Brendon het ziekenhuis verlaat, biedt Delwyn andere ouders haar steun en een luisterend oor, omdat ze weet hoe belangrijk het is om door zo'n beproeving begeleid te worden. Zo is de Burn Support Charitable Trust in Nieuw-Zeeland ontstaan.


 

DE ONTMOETING

 

 

Juni 1988: eerste congres van de Phoenix Society
Judy Knighton (Canada), Chantal Noel(Frankrijk), Delwyn Fowler-Tait (Nieuw-Zeeland), Jennifer Helmich (Australië), Barbara Taylor (Australië) en Alan Breslau. 

In 1988 vindt het eerste congres van de Phoenix Society plaats in Philadelphia, VS. Alan heeft gehoord over Delwyn en haar vele acties ter ondersteuning van verbrande kinderen en hun families. Hij nodigt haar uit om deel te nemen aan het congres en haar meest inspirerende initiatieven te delen.

Delwyn verklaart dat ze letterlijk verliefd is geworden op de persoonlijkheid van Alan, omdat hij enthousiasme en zelfvertrouwen uitstraalt. Na vijf jaar van heen en weer reizen tussen de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland, telefoongesprekken en vele prachtig geschreven brieven die werden uitgewisseld, trouwden Delwyn en Alan op 13 maart 1993 in de Verenigde Staten, om nooit meer uit elkaar te gaan.

 

Delwyn Breslau Alan Breslau
Delwyn Breslau Alan Breslau
Delwyn Breslau Alan Breslau
Delwyn Breslau Alan Breslau
 
Als Alan vandaag iets tegen je zou kunnen zeggen, zou hij je dit zeggen:


"Geef NOOIT op om iemand te vinden om van te houden.

Er IS iemand voor jou!"
 
 
Delwyn Breslau - 2024

VERWEZENLIJKINGEN 

 

 

Alan en Delwyn hebben samen de wereld rondgereisd en met buitengewone toewijding hoop en steun gebracht aan hen die dat het meest nodig hebben. Ze hebben talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor hun waardevolle acties en bijdragen. Hun verhaal is een aangrijpend bewijs van de kracht van de menselijke geest en het vermogen om ontberingen om te zetten in kansen voor groei en veerkracht.


In 2020 overlijdt Alan op 94-jarige leeftijd. Delwyn woont nog steeds in Nieuw-Zeeland, waar ze haar werk voor de overlevenden van brandwonden voortzet.

 

 

Delwyn Breslau Alan Breslau

 

 
Klik op de link om naar het interview (in Engels) te luisteren.

 

 

LUISTER NAAR HET INTERVIEW
 
"Als je gezicht afwijkt van de norm, om wat voor reden dan ook, onthoud dan:

JIJ HEBT DE MACHT.


Je kunt die macht aan anderen geven of voor jezelf houden!
In een maatschappij waar fysieke schoonheid op de eerste plaats komt, moet je onthouden dat een positieve eigenwaarde NOOIT vervaagt met de tijd."
   

 

Alan Breslau

 

Delwyn  Bresalu Alan Breslau

OVERLEVEN EN GEDIJEN

Download de filosofie van Alan Breslau 

 

Inspirerende citaten
die je hoop en steun geven.

  

Digitale versie (telefoonscherm)
+ Printbare versie

 

 Waar wil je de citaten ontvangen?
(First name = Voornaam)

Uw persoonlijke gegevens worden nooit doorgegeven aan derden. Voor meer informatie over en het uitoefenen van uw rechten, in het bijzonder het intrekken van uw toestemming voor het gebruik van de door dit formulier verzamelde gegevens, kunt u ons vertrouwelijkheidsbeleid raadplegen.

 

Met de steun van:

Stephanie Romeo

WIE IK BEN?

  

Ik ben Stephanie Romeo. In 2015 liep ik ernstige brandwonden op bij een explosie tijdens een lunch in een restaurant. Na jaren van strijd ontdekte ik coaching.

Vandaag de dag ben ik een gecertificeerde levenscoach, gespecialiseerd in trauma, emotioneel management en verandering.

Helemaal aan het begin van mijn onderneming was ik aangenaam verrast toen ik een prachtig bericht ontving. Delwyn Breslau zelf had me geschreven om me te vertellen dat wat ik op sociale media deelde, was wat haar overleden man Alan gezegd zou kunnen hebben.
Onze vriendschap was geboren.

Het is mijn missie om mannen en vrouwen te helpen hun lijden te transformeren, te overstijgen en een beter leven te creëren dan voorheen.

Om te ontdekken hoe ik jou kan helpen, bezoek mijn website.

STEPHANIE ROMEO.COM
Ben jij een organisatie die hoop aanmoedigt en herstelt en wil je deze inspirerende citaten met je gemeenschap delen?

 

Schrijf me op [email protected]
 
of contacteer me via LinkedIn.
(Bij voorkeur in het Engels of in het Frans).

 

Dank je wel